Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Löwieke gekozen uit honderden namen

Tijdens de Rabo Leden Safari op 12 mei kreeg olifant Gaia – die gemaakt is voor de Elephant Parade en door Rabobank is geschonken aan GaiaZOO – een kleintje. De gasten konden een toepasselijke naam verzinnen voor het “olileeuwtje”. De respons op de naamwedstrijd was hoog. De jury – bestaande uit Rob Huppertz, directeur GaiaZOO en Roger Geraedts, creatief vader van het olileeuwtje – had een zware taak. Het is gelukt…hij heet Löwieke.

Toepasselijke Limburgse naam

Rob Huppertz: ‘Volgens mij was dit de grootste babyborrel ooit. Honderden namen heb ik voorbij zien komen. Namen waar ik zelfs nog nooit van gehoord had.’ ‘Als kunstenaar vind ik het leuk om te zien dat mensen hun creativiteit de vrije loop hebben gelaten.’, aldus Roger Geraedts. ‘We hebben Löwieke gekozen omdat die past bij het thema van het kunstwerk: de eeuwigdurende kringloop van het leven, waarbij eten en gegeten worden centraal staat. Als je goed kijkt is het meer leeuw dan olifant. Met deze gezellige Limburgse naam is het ook meteen duidelijk waar hij is geproduceerd en gaat vertoeven.”

Winnaars door een beetje hulp

Hugo (10 jaar) en Leonie Schatorié (8 jaar) bedachten samen – met een beetje hulp van hun vader – de naam Löwieke. ‘Papa heeft ons geholpen bij het verzinnen van de naam. Mama had ook een leuke naam verzonnen. Lionel, maar die naam is het niet geworden.”, vertellen de twee. Pascal Schatorié: ‘Zoekend naar een passende naam kom je als snel op een samentrekking van Leeuw en Olifant, maar dat is zo voor de hand liggend. Dus ben ik overgeschakeld naar het Duitse Löwe. Omdat het echter een schattig klein Olileeuwtje is klinkt Löwieke toch beter … of niet dan?’ Hugo en Leonie winnen hiermee een kijkje achter de schermen bij GaiaZOO. Natuurlijk mogen papa en mama mee.

Transport

Het ‘olileeuwtje’ zal niet lang in GaiaZOO te bewonderen zijn. Na twee maanden gaat Löwieke ‘on tour’ in Parkstad. Deze prachtige creatie gaat iedere twee tot drie maanden op bezoek bij een zakelijke klant van Rabobank Parkstad Limburg. Wilt u dat Löwieke bij uw organisatie op bezoek komt? Laat het ons weten via cooperatie@parkstadlimburg.rabobank.nl.