Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

‘t Veluws Zandsculpturenfestijn, Garderen, 2011

Samenwerking met Jaap Tichler

2e prijs

Al sinds de prehistorie is de mens bezig zich te bewapenen om te overleven of om macht te verkrijgen. Fysiek geweld kent vele vormen en tot heden hebben wapens een grote ontwikkeling doorgemaakt. Waar vroeger stenen werden weggeslingerd worden nu gps-geleide raketten afgevuurd. De speer heeft plaatsgemaakt voor ‘slimme’ wapens en ga zo maar door. Aan het eind van de 20e eeuw heeft een nieuw krachtig wapen zijn intrede gedaan: internet. Cybercriminelen infecteren computers met Trojaanse paarden om belangrijke gegevens te stelen. Wikileaks gooit staatsgeheimen op straat. Sociale netwerken brengen mensenmassa’s op de been om een regime te laten vallen. In dit zandsculptuur hebben we geprobeerd deze tweedeling, tussen fysiek en digitaal geweld, in beeld te brengen.