Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

De Heeg, Maastricht, 2010

Opdrachtgever: Servatius

Doelstelling: Het maken van een muurschildering waarmee de kinderen zich kunnen identificeren als onderdeel van de groep. Tevens moet de muurschildering een positieve impuls geven aan het straatbeeld in De Heeg

Thema: Wij-gevoel

Kernwoorden Individu, Identiteit, Groep

Doelgroep: De primaire doelgroep zijn de leerlingen van basisschool De Schans en de kinderen van de peuterspeelzaal (± 130 kinderen). Zij zullen allen een steentje bijdragen aan het eindproduct: de muurschildering. De secundaire doelgroep zijn de buurtbewoners.

Voor het ontwerp van de muurschildering heb ik gekozen voor een verzameling van silhouetten die alle leerlingen (+/-130) van zichzelf maken. Dit gebeurt middels klassikale lessen. Leerlingen leren over de principes van vorm, restvorm, silhouetten en lichaamshouding. Vervolgens gaan zij een foto maken waarin zij hun favoriete hobby of sport uitbeelden, alleen of in groepjes. De silhouetten die de kinderen afleveren worden door Roger tot één compositie samengebracht en op de muur geschilderd. De leerlingen hebben allemaal hun eigen silhouetr ingekleurd. De muurschildering is op 15 juli 2010 feestelijk onthult.