Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Kasteel Hoensbroek, 2010

In samenwerking met: Innovo, Kasteel Hoensbroek, SBO De Griffel, Jaap Tichler

Doelstelling: Naar aanleiding van het evenement Zandsculpturen (14 juni-31 oktober 2010) heeft Kasteel Hoensbroek een wedstrijd uitgeschreven voor de groepen 7 van basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs die aangesloten zijn bij schoolbestuur Innovo. Aanleiding voor deze samenwerking is het 5-jarig jubileum van dit schoolbestuur die dit jubileum niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan.

Thema: Droomkasteel

Uit alle inzendingen werd door een deskundige jury groep 3b van SBO De Griffel uit Heerlen unaniem tot winnaar uitgeroepen. Hun inzending, genoemd Droomkasteel bestond uit o.a. het Kasteel (klei), een vlag met wapen , logboek met foto’s en werkstukken van de leerlingen, een plattegrond.

Het Droomkasteel werd door Jaap en Roger in zand groot nagebouwd op een van de pleinen van Kasteel Hoensbroek. De klas heeft natuurlijk meegeholpen om hun eigen Kasteel zo mooi mogelijk te maken! Na een feestelijke opening met leerlingen, ouders, leerkrachten en andere genodigden heeft het publiek nog van het sculptuur kunnen genieten t/m 31 oktober.