Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Ontwerpwedstrijd Provincie Limburg

De keuze van de kop en schotel komt voort uit een zoektocht naar de essentie van een bureaulamp. Een bureaulamp is een zeer functioneel voorwerp. Het dient het werkblad te verlichten en staat altijd in het blikveld van de gebruiker. De bureaulamp dient dus functioneel te zijn en aantrekkelijk van vormgeving. Een bureaulamp is meestal niet meer dan een voetje, een lampenkapje en een verbinding daartussen. Ik ben op zoek gegaan naar alternatieven voor een voetje en een lampenkapje. Te beginnen in m’n directe omgeving. Om je heen vind je vele objecten en gebruiksvoorwerpen die uit 2 elementen bestaan en eventueel een metamorfose kunnen ondergaan tot bureaulamp. Het gebruik van de kop en schotel roept direct verwondering op. Niet alleen de vorm en verhoudingen spreken aan, maar ook de functionaliteit. Het oortje dient als handvat om het kopje te richten. Het schoteltje kan gebruikt worden om bijvoorbeeld pennen, paperclips of elastiekjes op te bergen. De kwaliteit van het materiaal geeft een extra dimensie aan het ontwerp. In een donkere ruimte licht het kopje op en geeft en sfeervol licht. De mogelijk variatie aan kleur, decoratie en grootte is oneindig. Zo is er al een espresso uitvoering en kunnen zowel het kopje als schoteltje naar wens beschilderd worden.